Zeytinli Açma Nasıl Hazırlanır |
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
2 çorba kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında beklemiş)
Üzerine yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Bir paket mayayı 2 tatlı toz şekerle ve bir bardak ılık suda eritin.
15 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Hamur için gerekli diğer
malzemeleri yoğurma kabına alın.. Üzerine mayalı karışımı da ilave ederek
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine bir bezle
örterek 45-50 dakika kadar mayalanması için beklemeye alın..
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın..
Merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Açtığınız hamura biraz tereyağ
ve zeytin ezmesinden sürün. Elinizle rulo şeklinde sarın.İki ucundan tutup hafifçe bükün.
Simit şeklinde iki ucunu birleştirip yağlanmış tepsiye yerleştirin..
Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
(Siz kendi fırınınıza göre pişirme derecesini ayarlayın)
(Siz kendi fırınınıza göre pişirme derecesini ayarlayın)
Sahurda, çayın yanına çok yakışıyor..
Afiyet olsun..
O güzel ellerine sağlık ablam benim :)
YanıtlaSilAfiyet olsun öpüyorum seni çok çok ;*
Sağ ol Şeymacım canım benim:)
SilBende öpüyorum seni çok çok:*